Maarten en Evelyne tijdens De Nacht van de Poëzie in 1996. (foto Michael Kooren)

Maarten en Evelyne tijdens De Nacht van de Poëzie in 1996. (foto Michael Kooren)

Evelyne en Maarten zijn een Frans-Nederlands echtpaar met tientallen jaren ervaring in (vooral) persfotografie.

Evelyne (geboren in Agadir, Marokko, opgegroeid in Bretagne) woont sinds haar 20ste in Nederland. Sinds 1990 is ze actief als persfotograaf voor o.a. NRC-Handelsblad , waarin veel van haar nieuwsfoto's en portretten zijn gepubliceerd. Bovendien fotografeert zij voor diverse tijdschriften en vakbladen . Fotoreportages brachten haar naar o.a. Viëtnam, Zuid-Afrika, Tanzania , Bonaire, Frankrijk en de Himalaya.

Maarten (geboren in Vlaardingen) voltooide de Fotovakschool en is zo’n 25 jaar actief in de persfotografie. Hij werkt onder meer voor NRC-Handelsblad en Trouw. Hij richt zich daarbij vooral op binnenlands en politiek nieuws en behoort tot het groepje fotografen dat in de Tweede Kamer politici vastlegt. Daarnaast fotografeert hij voor ministeries en diverse vakbladen.  

Wij zijn beiden aangesloten bij fotopersbureau Hollandse Hoogte. Wilt u meer foto’s van ons bekijken, dan kunt u terecht op de website van Hollandse Hoogte. Via de zoekfunctie daar kunt u ons werk vinden met de trefwoorden Maarten Hartman en met de trefwoorden Evelyne Jacq. U kunt ons werk ook bekijken op www.evelynejacq.nl en www.maartenhartman.nl.
 

Foto: Maarten Hartman